Menu

Albert Mertz

2. feb. 1974

2-2-74.
Gennemså i dag hvad jeg har lavet af “R+B” det tiltalte mig, ligesom jeg igen (efter en afvisende periode) kunne se ideens muligheder. Endnu engang stod det mig klart at ideen kun har værdi og er funktionsdygtig hvis man helt rigoristisk holder sig til den oprindelige model, nemlig:
1. Et retangel —
2. — delt præcist på midten —
3. så der dannes to kvadrater
4. det venstre kvadrat RØDT — det højre BLÅT
5. At man ikke vælger en bestemt rød eller en bestemt blå, men simpelthen Rødt og Blåt uanset nuancen (dog ikke lyserød og lyseblå).
Jeg har gentaget denne modelopskrift utallige gange, hver gang fordi jeg har forsøgt at gå udenfor modellen at varierer, uden at gøre mig klart at sådanne varierede afvigelser hvor værdifulde de end kan være i sig selv, bliver og er noget helt andet og intet har at gøre med den oprindelige idee og den deraf opståede model — at det simpelthen bliver en anden idee.
Jeg tror (håber) at et arbejde med denne til det yderste reducerede model vil vise at der er uendelig flere muligheder i den end dens reduktion lader ane hvis man holder sig konsekvens til den og ikke hele tiden prøver på at undslippe den. Sandsynligvis vil det vise sig at disse muligheder ikke er af formel karakter (og det er fordi man stadig hænger fast i den formelle funktion at man forsøger at udvide modellen) men drejer sig om hvad den bruges til — groft sagt hvilke “indhold” man giver den. Går man udenfor modellen har man svigted ideen og lukket sig udefra dens muligheder.

MONTERING AF PLADER
LILLE HUL - NYLONSNOR    
HUL - LILLE RING.
Nr 1 er selvfølgelig den diskrete løsning, men drejer det sig om tungere plader kan 2 anvendes.
__________________________________________________________

Bemaling af lette aluminiumsplader?
__________________________________________________________
Kraftigt Papir – Pap – løsthængende lærred.

Fakta

PDF
2. feb. 1974
Rød blå bd 18 s. 8-10